Бургас–Игуменица- Неапол – Рим – Флоренция – Болоня – Любляна- Белград- Бургас

дата 28.09.2015 - 09.10.2015 (11 нощувки)
цена: 1320 лв.

Разположена в Южна Европа, Италия заема Апенинския полуостров, който се простира в средата на Средиземно море под формата на ботуш с висок ток. Величието на Империята е оставило своите отпечатъци върху каменните свидетелства на историята. От 2500 години насам императори, папи и граждани от различни епохи оставят своя отпечатък върху Рим. В резултат на това градът се е превърнал в един оживен музей на открито - Колизеума, Пантеона, колоната на Траян, римските фонтани, базиликата "Свети Петър" и Ватикана - най - малката и най - могъща държава в света. Различни от Рим са Флоренция и Неапол. Флоренция роди Ренесанса от ХV век. Тук ще срещнете изискана архитектура и наследството на Медичите, които управляват града повече от 300 години. Красиво разположеният на Неаполитанския залив град Неапол, над който се издига връх Везувий е столица на областта Кампания - страната на обедното слънце. Сан Марино и неговата история са единствен пример за малка държава, която запазва независимостта си през всички векове от основаването си през ІV век до днес.

1 ден 27.09 Отпътуване в 4:00ч. от Бургас през Кавала и Солун за Игуменица. Качване на ферибот в 0:00 ч. Отплаване за Бари. Нощувка в 4- местна каюта.

2 ден 28.09 Сутринта пристигане в Бари. Отпътуване за Неапол. По желание посещение на Помпей – античния римски град, погребан под слой от вулканична пепел след избухването на Везувий , с екскурзовод на български език . Панорамна обиколка на Неапол с екскурзовод на български език . Неапол–град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси). Свободно време. Нощувка.

3 ден 29.09 Закуска. По желание - екскурзия с корабче до остров Капри – перлата на Тиренско море .Пешеходна разходка на острова с екскурзовод на български език с разглеждане градините на император Август и църквата Свети Стефан. Отпътуване за Рим-180 км.Настаняване в хотел Pinewood 4* в района на Ватикана. Свободно време. Нощувка.

4 ден 30.09 Закуска.Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Рим с екскурзовод на български език- площад „Свети Петър”,  Замъка на Светия ангел, Пантеона, римските фонтани, площад Навона, фонтан ди Треви , площад Испания ,Римския форум, Колизеума /отвън/, Колоната на Траян , Арката на Тит , Императорските форуми, Циркус Максимус , Дворецът на Нерон, Баните на Каракала, площад Венеция и църквата Свети Клименте,където е погребан Константин-Философ Кирил-един от двамата създатели на славянската азбука. Свободно време .Нощувка

5 ден 01.10 Закуска. Свободно време. По желание с екскурзовод на български език посещение на Ватиканските музеи, музеен комплекс,включващ Сикстинската капела- резиденция на папите от 1377г. насам и мястото,където заседава събранието на кардиналите,които избират нов папа,ренесансовият шедьовър на Микеланджело и църквата Свети Петър -най-голямата култова сграда изградена от вярващи за техния бог..Нощувка.

6 ден 02.10 Закуска.Свободно време.Възможност за посещение на Колизеума,Римския форум и Вилата на Адриан.Свободно време.Нощувка.

7 ден 03.10 Закуска. Отпътуване за Флоренция. Пешеходна обиколка на Флоренция с екскурзовод на български език,включваща църквата „Санта Кроче” /отвън/, квартала и къщата на Данте, катедралата „Санта Мария дел Фиоре”, Баптисерия, Кулата на Джото, Пиаца де ла Синьория. Свободно време. Вечерта  по желание вечеря в Палацо Боргезе – двореца на сестрата на Наполеон , Паолина Бонапарт  . Нощувка.

8 ден 04.10 Закуска.Свободно време във Флоренция. По желание с екскурзовод на български език посещение на галерия „Уфици”-първата в света художествена галерия, която приютява най-добрата италианска сбирка от картини . Отпътуване за Болоня. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден 05.10 Закуска.Разглеждане  на Болоня- един от най-известните и най-красивите градове в Италия. Болоня се намира в Северна Италия, като е главен административен център на областта Емилия-Романя. Разглеждане на близките градчета Модена и Ферара.Отпътуване за Любляна. Нощувка .

10  ден  06.10 Закуска. Разглеждане на Любляна. Любляна е китно градче, където всичко е на един ъгъл разстояние. Къщите са в стар стил, повлиян от съседките й Австрия и Италия - обагрени в оранжево, червено и охра. Уличките са тесни и с много завои и са осеяни от уютни малки заведения. Отпътуване за Белград през Хърватска. Нощувка в хотел*** в Белград.

11 ден 07.10 Закуска. Разглеждане на Белград с екскурзовод. Отпътуване за България.

Цена:  1320 лв

Цената включва:

 • 10 нощувки със закуска в хотел *** и **** в централните части на градовете(Неапол,Рим,Флоренция,Болоня,Любляна,Белград)
 • Фериботна такса с нощувка в 4-месна каюта
 •  панорамни туристически обиколки на градовете с лицензирани екскурзоводи на български език
 • панорамни туристически обиколки на градовете с лицензирани екскурзоводи на български език
 • туристически луксозен транспорт
 • туристическо обслужване
 • медицинска застраховка
 • Оникс Тур си запазва правото при промяна в цените на летищни и горивни такси,да коригира цената на екскурзията

Цената не включва :

 •   екскурзия до остров Капри – 60 евро
 •   по желание туристите могат да бъдат настанявани в 1, 2 и 3 – местни каюти на ферибота срещу   допълнително заплащане.
 •   посещение на древния град Помпей -37 евро
 •   вечеря в Палацо Боргезе – 55 евро
 •   посещение на галерия Уфици – 30 евро
 •   посещение на Ватикански музеи и Сикстинска капела и църквата Свети Петър – 45 евро

*Цените на допълнителните мероприятия включват : входен билет , резервация , слушалки , професионален лицензиран екскурзовод на български език , транспорт

 

 

Застрахователна полица № 0650000133 от 17.02.2013 г. на КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид, гр. София

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението