Бургас-Неапол-Рим-Бургас

дата 26.09.2015 - 03.10.2015 (7 нощувки)
цена: 908 евро

1 ден Трансфер Бургас-л-ще Бургас в 3:30часа за полет Бургас-София-Рим-Неапол..Трансфер летище-хотел.Настаняване в хотел в град Неапол-цетър.Панорамна обиколка на Неапол с екскурзовод на български език. Неапол–град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I”.Свободно време. Нощувка.

2 ден Закуска. По желание посещение на Везувий и Помпей – античния римски град, погребан под слой от вулканична пепел с екскурзовод на български език .-екскурзията е целодневна. Нощувка.

3 ден Закуска. Свободно време.

4  ден Закуска. По желание - екскурзия с корабче до остров Капри – перлата на Тиренско море .Пешеходна разходка на острова с екскурзовод на български език с разглеждане градините на император Август и църквата Свети Стефан. Отпътуване за Рим-180 км.Настаняване в хотел- 4* в района на Ватикана Свободно време. Нощувка.

5 ден Закуска.Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Рим с екскурзовод на български език- площад „Свети Петър”,  Замъка на Светия ангел, Пантеона, римските фонтани, площад Навона, фонтан ди Треви , площад Испания ,Римския форум, Колизеума /отвън/, Колоната на Траян , Арката на Тит , Императорските форуми, Циркус Максимус , Дворецът на Нерон, Баните на Каракала, площад Венеция и църквата Свети Клименте,където е погребан Константин-Философ Кирил-един от двамата създатели на славянската азбука. Свободно време .Нощувка

6 ден Закуска. Свободно време. По желание с екскурзовод на български език посещение на Ватиканските музеи, музеен комплекс,включващ Сикстинската капела- резиденция на папите от 1377г. насам и мястото,където заседава събранието на кардиналите,които избират нов папа,ренесансовият шедьовър на Микеланджело и църквата Свети Петър -най-голямата култова сграда изградена от вярващи за техния бог.Нощувка.

7 ден Закуска. Възможност за посещение на Колизеума,Римския форум и Вилата на Адриан.Свободно време.Нощувка.

8  ден  Закуска.Освобождаване на хотел.Трансфер до летище и полет от Рим.

 

 

Цена:  536 евро

Цена за двупосочен сам. билет с вкл.летищни такси: 372 евро

Доплащане за единична стая: 166 евро

Цената включва:

 • Трансфери летище-хотел-летище
 • 7 нощувки със закуска в хотел *** и **** в централните части на градовете
 • панорамни туристически обиколки на градовете с лицензирани екскурзоводи на български език
 • панорамни туристически обиколки на градовете с лицензирани екскурзоводи на български език
 • туристически луксозен транспорт
 • туристическо обслужване
 • медицинска застраховка

Цената не включва :

 • екскурзия до остров Капри – 60 евро
 • посещение на древния град Помпей и Везувий –целодневна екскурзия–82 евро
 •  посещение на древния град Помпей-60 евро
 • посещение на Ватикански музеи и Сикстинска капела църквата Свети Петър – 45 евро
 • посещение на Колизеум и Римски форум-50 евро
 • посещение на Вилата на Адриан-30 евро

*Цените на допълнителните мероприятия включват : входен билет , резервация , слушалки , професионален лицензиран екскурзовод на български език , транспорт

*Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България .

*Цените са в лева при курс на БНБ 1 евро = 1,95583 лева . Туроператорът си запазва правата за промяна на датите и цените на офертите при необходимост. Валиден задграничен паспорт . При пътуване на непълнолетни лица : дете до 18 г. пътува само с единия родител или без родител , задължително е наличието на нотариално заверено пълномощно от втория родител или и от двамата , за пътуване в чужбина. При несъвпадение на фамилните имена – копие ат акт за раждане.

Застраховка „Отговорност на туроператора” полица № 0000013 2403 043 344Б 15

 

 

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението