Самолетна екскурзия Мадрид

цена: 1190 лв.

В представите на хората Испания от край време е обвеяна от романтична слава. Страната на неизмирими богатства, заграбени от колониите, страна на храбрите рицари от Реконкистата, на безводни плата, голи планини и мавритански разкош, на жестокисти на Инквизицията и страст на песните и танците, на коридата и на непреклонната гордост. Това винаги е отделяло Испания от останалите страни в Европа. Испания винаги е привличала с бурната си историята, чието начало се губи в древни времена, наситена и днес със събития, с безбройните си паметници на една голяма култура, родена в сблъсъка на много народи, със своите писатели и художници, с откриватели на нови светове и смелите борци за свобода. Разположен в сърцето на Испания на 640 метра над морското равнище. Мадрид е най - високата столица в Европа и, съответно, един от най - оживените градове на континента. "Мадриленьос" са енергични, жизнерадостни хора, прочути със своята способност да пренебрегват нуждата от сън; те с радост се включват в културните събития на своя град и използват най - пълноценно увеселителните заведения, барове и кафенета. Ако успеете да се приспособите към този трескав ритъм, ще обиколите с лекота музейния район с най - много шедьоври на квадратен метър в света; царствения Мадрид с неговите пищни дворци и лъскави бутици; средновековния Мадрид с тъмни и тесни улички и нощния Мадрид, кипящ живот. Барселона - столицата на Каталуния, разположена амфитеатрално край живописен залив на Следиземно море. Основана от картагенците през ІІІ в.пр.н.е. Богата с двадесет вековен опит в изкуствата и архитектурата, Барселона си остава световен център за проектиране и градоустройство. Малко градове могат да съперничат на средновековната атмосфера в Готическия квартал. Третия по големина град в Испания е столица на Валенсианската област. Валенсия винаги е била свързана с морето. Последната забележителност на Валенсия е Градът на изкуството и науката, включващ Океанографския парк с Аквариум с многобройни морски обитатели, Планетариум, кино - театър, ботаническа градина.

 

 

1 ден
      Полет Бургас – Мадрид. Посрещане на летището в Мадрид. Трансфер летище – хотел. Пешеходна разходка около Пласа Майор. Свободно време. Нощувка.

2 ден
      Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език , включваща посещение на Кралския дворец /отвън/, площад Испания с паметника на Сервантес, Пуерта дел Сол - центарът на Мадрид, със статуята символ на града , изобразяваща мече и дърво, булеварда Пасео дел Арте, парка Ретиро, Пласа Майор със статуята на Фелипе ІІІ, Кметството. Свободно време. Вечерта по желание посещение на ресторант с фламенко шоу с вечеря и без вечеря.  Нощувка.

3 ден
      Закуска. Посещение на галерия Прадо с екскурзовод на български език - притежаващ най - богатата колекция от шедьоври на испанската живопис -  Ел Греко, Веласкес, Гойа и Сурбаран. След обяд възможност за посещение на Кралския дворец в Мадрид с екскурзовод на български език - най - изисканият испански дворец от 18 - 19 век. Свободно време. Нощувка.

4 ден
      Закуска. Свободно време. По желание се организира полудневна екскурзия до Толедо с екскурзовод на български език. Толедо е обявен за световно наследство от ЮНЕСКО заради богатството от културни и исторически паметници, които градът е запазил като бивша столица на Испанската империя и като място, където си съжителстват християнската, юдейската и мавърската култура. Нощувка

5 ден

      Закуска. Трансфер хотел - летище. Полет Мадрид - Бургас.

 

 

    * Цена: 1190 лв.
    * Цена за деца до 11 години в стая с двама възрастни: 855 лв.
    * Доплащане за единична стая: 120 лв.
    * цена при минален брой - 25 туриста

За туристите, които желаят да пътуват от София, прикачването към полетите е възможно и валидно.

Цената включва:

    * 4 нощувки със закуска в хотел ***
    * самолетни билети /Бургас - Мадрид - Бургас/
    * туристически луксозен транспорт
    * панорамна обиколка с екскурзовод на български език
    * туристическо обслужване
    * медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

Цената не включва:

    * летищни такси

    * полудневна екскурзия до Толедо с екскурзовод на български език - 35 евро
    * посещение на ресторант с фламенко – шоу с вечеря и без вечеря - 87 евро / 46 евро /
    * посещение на галерия Прадо с екскурзовод на български език - 28 евро
    * посещение на Кралския дворец с екскурзовод на български език - 30 евро
 

Застраховка "Отговорност на туроператора"
Застрахователна полица № 0650000133 от 17.02.2013 г. на КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид, гр. София

 

 

 

 
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението

Работно време

Гр. Бургас,
ул."Средна Гора" 28
тел. 056/ 820 013
моб. 0888 280 129
onyx_tour@abv.bg

работно време
09:00ч-18:00ч

събота
10:00ч-17:00ч

почивен ден
неделя

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението