Санкт Петербург - Хелзинки - Стокхолм

цена: 2200 лв.

Санкт Петербург е величествено съчетание между Изтока и Запада, между Русия и Европа. Той се ражда от пламенното желание на рускя цар Петър Велики да отвори "прозореца на Запада". Днес благодарение на своето внушително величие и фината си изтънченост, 300 - годишният град се смята за един от най - великите в света. Императорският град със златни шпилове и куполи, пастелни дворци и облени от светлината на свещи храмове е изпълнен с удоволствия и изкушения. Тук може да се насладите на 35 от произведенията на знаменития Матис, да пътувате с кораб по Нева и да се разходите по бляскавите улици, пропити с духа на Достоевски, Фаберже, Дягилев и Чайковски.

1 ден
Полет за Санкт Петербург от Бургас /Варна/. Кацане на летище Пулково. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език, включваща Исакиевския площад с катедралата, Площада на декабристите, Дворцовия площад със Зимния дворец - резиденцията на руските императори, Генералния щаб на руската армия и площада с Колоната на Александър І, издигната в чест на победата над Наполеон през 1812 г., "Спас на крови" /отвън/ - издигнат на мястото на покушението срещу Александър ІІ, площада на изкуствата с паметника на Пушкин, Невски проспект - главната улица на града, с типично руски разстояния, където се намира и огромната Казанска катедрала, символ на руската военна мощ, Марсово поле с вечния огън, посещение на Петропавловската крепост и едноименния храм, построен от Петър І / 5 часа /.  Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание - организиране на полудневна екскурзия до Петродворец - извънградския дворец на Петър І, който бил наречен "столицата на фонтаните", заради красивите си фонтани и каскади, разглеждане на зимния дворец и парковия ансамбъл с екскурзовод на български език. По желание в 00.30 часа се организира екскурзия с катер по река Нева и каналите й - продължителност 2 часа. Наблюдаване вдигането на мостовете. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание - посещение на Ермитажа и Исакиевския събор с екскурзовод на български език. Свободно време. По желание в 19.00 часа посещение на руски балет в Марийнски театър. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание - полудневна екскурзия до град Пушкин - в период 1710 - 1918 г. Царско село - величествената лятна резиденция на руските царе, с посещение на Екатерининский дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, водопади, павилиони и мостове, блестящ образец на руски барок, наименуван на Екатерина І, втората съпруга на Петър Велики, с екскурзовод на български език. Свободно време.

5 ден
Закуска. Свободно време.

6 ден
Закуска. Отпътуване за Хелзинки. Преминаване на границата Ваалимаа. Обзорна обиколка на Хелзинки. Свободно време. В 18.00 часа настаняване на лайнера Силия лайн за Стокхолм. Настаняване в 4- местни каюти категория Турист 1. Вечеря на лайнера. Нощувка.

7 ден
Закуска на лайнера. Пристигане в Стокхолм.Обзорна екскурзия в града с пешеходна разходка в старата част. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание - посещение на остров Юргорден с музея Ваасса. Нощувка.

8 ден
Закуска. Свободно време. По желание - екскурзия до Упсала - първата столица на Швеция.  Нощувка.

9 ден
Закуска. Трансфер хотел - летище. Полет Стокхолм - Бургас.

 

    * Цена: 2200 лв.
    * Цена за деца до 11 години в стая с двама възрастни: 2150 лв.
    * Доплащане за единична стая: 480 лв.
    * цената е при минимален брой - 15 туриста

Цената включва:

    * 5 нощувки със закуска в Санкт Петербург в хотел "Азимут" 3*, в централната част
    * 2 нощувки със закуска в Стокхолм в хотел *** в централната част
    * 1 нощувка на лайнера Силия лайн със закуска и вечеря
    * самолетен билет в две посоки
    * трансфер летище - хотел - летище
    * туристическо обслужване
    * панорамни обиколки на Санкт Петербург , Хелзинки и Стокхолм с екскурзовод на български език
    * медицинска застраховка
    * еднократна руска виза
 

Цената не включва:

    * входовете за посещаваните музеи и екскурзоводско обслужване на български език
    * по желание туристите могат да бъдат настанявани в 1, 2 и 3 – местни каюти на ферибота
    * екскурзия с катер по Нева и каналите й - 70 лева
    * посещение на Ермитажа и Исакиевски събор с екскурзовод на български език - 90 лева
    * посещение на балет в Марийнски театър - 235 лева
    * полудневна екскурзия до Пушкиново с Екатерининский дворец - 95 лева
    * екскурзия до Петродворец с екскурзовод на български език - 95 лева
    * екскурзия до Упсала - 90 лева

    *летищни такси

Цените на допълнителните мероприятия включват : входен билет , резервация , транспорт  , професионален лицензиран екскурзовод на български език
Застраховка "Отговорност на туроператора"
полица № 0650000133 от 17.02.2013 г. на КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид,  гр. София

 

 
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението