Скандинавска приказка

цена: 2730 лв

1 ден

Бургас -София – Прага – Копенхаген
Излитане от терминал 2 на летище София с полет ОК 857 в 15.10 ч.за Прага. Кацане в 16.05 ч. Излитане за Копенхаген в 17.00 ч. с ОК 508 и пристигане в 18.20 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в 4 звезден хотел Clarion Collection Hotel Neptun, разположен в идеалния център на града - www.choicehotels.no/choice/en/kobenhavn-hotel-clarion_collection-k-DK006.... Нощувка.

2 ден

Копенхаген
Закуска. Обиколка на града /6 часа/. Копенхаген е изумителен град с 1000 годишна история. В сърцето на тази древна столица хармонично съжителстват дървени къщи с ренесансови и съвременни сгради. Обиколката включва и замъка на Хамлет /отвън/. По обратния път към града, ако желаете може да посетите най-красивия замък в Дания – Фредериксборг (срещу допълнително заплащане). Пристигане в Копенхаген в късния следобед. Предстои ви вълнуваща разходка по каналите на града - тя започва от туристическото пристанище „Нюхавн”, построено от крал Кристиан V за излаз към морето. По крйбрежната улица се издигат красиви, разноцветни старинни сгради, някои от които са приютили денонощно работещи увеселителни заведения. Градът е приказно красив и невероятно фееричен на лунна светлина.Нощувка.

3 ден

Копенхаген – Гьотеборг /312 км./
Закуска. Свободно време за лични предпочитания. В 13.00 ч. е отпътуването за Гьотеборг с автобус. Пристигане в ранния следобед. Настаняване в 4 звезден хотел, централно разположения - Rica Hotel Goteborg - www.rica-hotels.com/Hotels/Rica-Hotel-Goteborg. Гьотеборг е вторият по големина град в Швеция, разположен на западното крайбрежие, при вливането на река Йота в пролива Категат на Северно море. Сред забележителностите на града са: площад Густав Адолфс, Борсата, където заседава местната власт, улица Кунгспортсавеню и Йотаплац - "културното средище" на Гьотеборг. Тук са "подредени" сградите Градският театър, Концертната зала, забележителният Музей на кукления театър, както и Кунстмюзеум с изключително интересна колекция на скандинавско изобразително изкуство. Интерес представлява и пристанището на града. Кейовете са дълги 22 км., разположени по двата бряга на река Йота. Нощувка.

4 ден

Гьотеборг - Осло /296 км/
Закуска. Отпътуване за Осло с автобус. Осло е красиво разположен около едноименния фиорд и е сред най-живописните и вдъхновяващи места на Скандинавския полуостров - пленителна природа, интересно разположение, културни забележителности и безбройни развлечения.
Пристигане в ранния следобед. Настаняване в 4 звезден, централно разположен хотел, с една от най-хубавите гледки към Осло и фиордите му - Quality 33 - www.choicehotels.no/choice/en/oslo-hotel-quality-NO103-en?tab=0&cid=676482. Запознанството ви с културните цености на града започва с посещение на музеите Фрам, Кон Тики и Музея на викингите.
Главният експонат в първия музей е корабът "Фрам" ("Напред") на Фритьоф Нансен. Той е построен от норвежкия конструктор Колин Арчър специално за суровите условия на Арктика и може би е най-здравият кораб от дърво, строен някога. Години по-късно, Фрам е използван от норвежкия изследовател Руал Амундсен, за да достигне бреговете на Антарктида.
„Кон-Тики“ – това е името на дървения сал, с който норвежкият изследовател, писател и антрополог Тур Хейердал прекосява Тихия океан през 1947 г. Изследователят е бил убеден, че жителите на Южна Америка са заселили Полинезия много преди Колумб. Хейердал е искал да докаже, че тази негова теория е възможна и че няма технически пречки за преселение през Тихия океан.
Музеят на викингите предлага запознанство с три оригинални викингски кораба – Осеберг, Гокщад и Туне. Вечеря и нощувка в хотела.

5 ден

Осло
Закуска. Следва три часова туристическа обиколка на Осло, по време на която ще видите Кралския дворец, Кметството и крепостта Акершус. Свободен следбед за лични интереси - разходка, пазаруване или разглеждане на музеи...
Осло фиорд е известен не само с красотата си, а и с това, че допринася за спасяването на норвежците при германската инвазия през 1940 г. Нощувка.

6ден

Осло – Карлщад-Стокхолм /415 км./
Закуска. Отпътуване за Стокхолм с автобус. Почивка и обяд в Карлщад - интересен град, разположен по брега на езерото Ванерн. Пристигане в Стокхолм в следобедните часове. Настаняване в централно разположения 4 звезден хотел Quality Globe - www.choicehotels.no/choice/en/stockholm-hotel-quality-SE040-en?tab=0&JSE.... Свободно време . Нощувка.

7 ден

Стокхолм
Закуска. Тричасова панорамна обиколка на града. Столицата на Швеция е разположена на 14 острова и по бреговете на архипелага там, където езеро Меларен достига Балтийско море. В същност центърът на града е разположен на вода. Стокхолм става столица на Швеция през 1419 г. и е без съмнение една от най-красивите столици в света. Старата част на града е особено живописна, а разходката из градските плавателни канали и паркове е истинско удоволствие. Този прекрасен град, със своя морски характер и космополитност е фокус за туристите. Още един факт допринася за това - за 2010 г. Стокхолм е избран за “зелената” столица на Европа.
Свободен следобед, в който ви препоръчваме да посетите една от модерните атракции на града, /открита през февруари 2010 г./ и да се повозите по “Кълбото на Ериксън” – такa се нарича полусферичната спортна зала на Стокхолм. “Разходката” е в сферична капсула, която освен чудесната панорама, ви дава възможност да направите

8 ден

Стокхолм
Закуска. Свободен ден. Препоръчваме ви да посетите музея Скансен. Това е първият в Швеция музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен е на остров Юргорден. Музеят е основан през 1891 г. от Артур Хазелиус за популяризиране бита и културата от различни области на Швеция. Експонатите са разположени на площ от 300 000 m2. Тук ще видите модел на провинциален град от 19 век и традиционните занаяти – кожухарство, обущарство, пекарство, грънчарство, стъкларство и бижутерство. Демонстрират се също така оригиналните методи за обработка на различните материали.
Зоологическата градина е открита през 1924 г. от дарения. Освен предредставители на фауната на Скандинавия, има и такива от различни райони на света, популярни в областта. В музея се намира и аквариум с екзотични животни в естествената им среда.
Внимание заслужава още един музей - музеят Васа. Тук е единственият галеон, построен от холандците за краля на Швеция, потънал трагично при първото си пътуване в пристанището на Стокхолм /през 1628 г./. Корабът е открит и реставриран през 1960 г.
Не пропускайте да посетите и кметството на Стокхолм и видите “Златната зала”, в която се раздават Нобеловите награди. Нощувка.

9 ден

Стокхолм – Прага – София- Бургас
Закуска. Трансфер до летището за полет до Прага в 08.00 ч. С ОК 495. Кацане в 10.00 ч. Излитане за София в 11.30 с ОК 856. Кацане в 14.25 ч.

Цената включва:
- Самолетен билет: София – Прага – Копенхаген; Стокхолм - Прага – София
- 8 нощувки със закуски в 4 звездни хотели
- Обяд в Карлщад
- Вечеря в Осло
- Билет за корабчето по каналите на Копенхаген
- Входен билет за музеите Фрам,Кон-Тики и Музея на викингите в Осло .
- Луксозен автобус за преходите по програма
- Пътни такси и паркинг
- Обиколките, съгласно програмата
- Екскурзоводско обслужване
- Медицинска застраховка
- Придружител от фирмата

Цената не включва:
- Летищни такси -140 лв.
- Самолетен билет Бургас-София-Бургас.Приблизителна цена: 100 лв.

Цените на допълнителните мероприятия включват : входен билет , резервация , транспорт  , професионален лицензиран екскурзовод на български език

 

Пакетните цени не включват: таксите за вход в музеи, билети за корабчета и пр., някои туристически посещения или екскурзии, за които е упоменато, че са с доплащане.

Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня.
Застраховка "Отговорност на туроператора"
Застрахователна полица № 0650000133 от 17.02.2013 г. на КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид, гр. София


* При необходимост, „ОНИКС ТУР” си запазва правото, да променя цените и условията на предложената оферта, за което ще бъдете уведомени своевременно.

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението

Работно време

Гр. Бургас,
ул."Средна Гора" 28
тел. 056/ 820 013
моб. 0888 280 129
onyx_tour@abv.bg

работно време
09:00ч-18:00ч

събота
10:00ч-17:00ч

почивен ден
неделя

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението