Истанбул

1. ден: Отпътуване от Бургас за Истанбул в 6:00 часа. Пристигане около 13:00 часа. Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език, включваща Римския хиподрум, дворецът Ибрахим паша сарай, Синята джамия, "Света София" /отвън/, посещение на Водохранилищата, Златния рог, църквата "Света Богородица Живоносен източник", в която синът на Симеон - цар Петър се жени за дъщерята на византийския император, Египетския пазар, преминаване през моста Галата и квартал Бешикташ, азиатска част и булевард Истиклял - една от главните улици в района на Таксим, по която все още се движат трамваите, които са превозвали хората и преди 900 години. По желание посещение на църквата ‘’Хора’’ (Карие джамиси), която  е един от най-живописните примери за византийска църква. Построена е през 16 в., отличаваща се с многоцветните си мраморни облицовки и мозайки – 10 Евро. Продължителност на обиколката 5 часа. Настаняване в хотел*** в централната част. По желание – посещение на небостъргача „Сапфир” /най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична в Турция/. Можете да се изкачите до панорамната площадка, от където се вижда Босфора и да посетите „SkyRIDE” – 4D симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. За повече информация може да посетите сайта: www.istanbulsapphire.com/. Цена: 25 Евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача, с включен виртуален полет над Истанбул). Нощувка.

2. ден: Закуска. По желание разходка с корабче по Босфора  /пролив, който разделя континентите Азия и Европа, ключ към две морета и два свята /с екскурзовод на български език, включваща: Новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” /бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света/, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи и творци, район ,,Бебек” /модерно предградие на Истанбул/, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, мостовете над Босфора /,Ататюрк” и новия мост ,,Фетих Мехмед”/, летният султански дворец “Бейлербей”, Кулата на девицата. Свободно време на Египетския пазар. Свободно време. Нощувка.

3. ден: Закуска. По желание посещение на двореца “Долмабахче” /издигнат в средата на миналия век, последният строеж от този род в Европа. Тук ще видите оригинални картини на над 120 художници от Европа и Азия – на Буланже, Фромантен, Зонаро, 28 картини на Айвазовски, кристален полилей, тежащ 400 кг., подарен от Екатерина II. От построяването му през 1853 г. до 1922 г. (с прекъсване от 20 год.) служи за главна резиденция на султана. Тук е живял и починал Мустафа Кемал Ататюрк. Отпътуване за Бургас /по желание посещение на Аквариум - "Форум" – 18 Евро/, през Чорлу и Лозенград. Посещение на специализиран магазин за текстил в района на Люлебургаз TAC. Пристигане в Бургас около 21:00 часа.  

 

Забележка:* При желание на групата се организира посещение на двореца ‘’Топкапъ’’, църквата ‘’Света София’’ с екскурзовод на български език.

 

Цена: 180 лв. /при 30 туриста/

Цената включва:

  • 2 нощувки със закуска в хотел три звезди 
  • туристически луксозен транспорт
  • туристическо обслужване
  • медицинска застраховкa на стойност  7 000 евро
  • професионален лицензиран екскурзовод на български език


Допълнителни мероприятия:

  • разходка с корабче по Босфора плюс метро – 25 евро и  посещение на Долмабахче сарай с екскурзовод на български език - 30 евро
  • посещение на двореца Топкапъ или Света София - 25 евро
  • Цената на допълнителните мероприятия включва: входен билет, резервация , транспорт, професионален лицензиран екскурзовод на български език. 
  • Застраховка "Отговорност на туроператора" на КЮ БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид, гр. София
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението