През Септември от Бургас-Анкара-Кападокия-Коня-Бурса-Бургас

цена: 635 лв.

1 ден

Отпътуване от Бургас през Истанбул в 6.00 часа за Анкара/ 650 км/.  – столицата на Р. Турция . Пътят минава през централните части на Анадолското плато, покрай най - голямата река Казълирмак и пресичане на Понтийската планинска верига. Пристигане и настаняване в хотел в центъра на града.Свободно време.Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Туристическа програма в Анкара с екскурзовод на български език – автобусна и пешеходна панорамна обиколка, включваща Анкарската крепост / Цитаделата /, посещение на Музея на Анадолските цивилизации, в който ще видите световна колекция от шедьоврите на хетското и келтско изкуство и други древни цивилизации - фригийци, троянци и гърци. Ще посетите монументалната гробница - музей на Ататюрк с неговите лични вещи, дипломатическия квартал и резиденцията ,, Чанкая Кьошкю”. Отпътуване за Кападокия /340 км. от Анкара/ - земята на православните светци Георги Победоносец и Григорий Богослов. Спиране на Соленото езеро за снимки и разходка по езерото. Настаняване в хотел. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език на Кападокия със спирки за снимки и разходки сред природните феномени. Посещение на градчето Юргюп и Долината на гълъбите, на открития музей Гьореме – скални църкви с фрески от 5-6 век /най-старите скални църкви и манастири/.Свободно време.Вечеря. Вечерта по желание се организира посещение на заведение под земята с танци на дервиши. Нощувка.

4 ден 

В 4.30 часа,възможност за участие в полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате чаша с шампанско и сертификат за полета– цена 120 евро/човек. Закуска. Посещение на крепостта Юч Хисар, Долината на феите, винарска изба с дегустация на вина и магазин за керамика. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми).Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за Коня –древният икониум, столица на Селджукската иймперия за 2 столетия / 250 км/. По пътя има възможност да се направи обяд. Пристигане около 14.00 часа в Коня.Разглеждане на града и гробницата на ислямския философ Мевляна – учителят на дервишите.Около 16:00 часа отпътуване за  Афион (около 100 км)и настаняване в Термален СПА Хотел 5*. Вечеря. Нощувка.

6 ден 

Закуска. Отпътуване за Бурса / 400 км/. По пътя посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшехир. Посещение на най - големия център за порцелан – Кютахия. Пристигане в Бурса /древната гръцка Пруса/. Посещение на Големия чинар / на 800 г. /Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Закуска. Разглеждане на забележителностите на Бурса с екскурзовод на български език, включващо гробниците на Осман и Орхан – създатели на Османската империя, сгради, построени през османския период, които в момента са символи на града, Улу джами / най – голямата джамия в Турция, Каза хан / ханът на коприната/. Свободно време. Отпътуване за България през Ялова / с ферибот/ и Лозенград / 400 км/. Пристигане в Бургас около 21.00 часа

 

·         доплащане за единична стая : 210 лв.

·         цената е калкулирана при 30 туриста

Цената включва:

·         6 нощувки със закуски и вечери в хотел **** и *****

·         туристическо обслужване с местен екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

·         туристически луксозен транспорт

·         медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

·         Безплатен бюфет в автобуса / кафе и чай /.

Цената не включва:

·         входна такса за Музей на анадолските цивилизации - 15 TRL

·         входна такса за Скалните църкви на Долината Гьореме – 20 TRL

·         входна такса за подземния град Каймаклъ - 20 TRL

·         заведение под земята с танци на дервиши – 25 евро

·         крепостта Юч Хисар – 2 евро

·         посещение на гробницата на Мевляна- 2 евро

·         разходка с балон над Кападокия – 120 евро 

 

  • Екскурзията ще се проведе в края на месец септември 2015г. 
  • Допълнителните мероприятия се заявяват при подписването на договора и се заплащат в офиса. 
  • Цената на допълнителните мероприятия включва : входен билет, резервация , транспорт, професионален лицензиран екскурзовод на български език. 
  • Пакетните цени не включват: таксите за вход в музеи, билети за корабчета и пр., някои туристически посещения или екскурзии, за които е упоменато, че са с доплащане.
  • Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня. 

Застраховка "Отговорност на туроператора"  - Застрахователна полица № 3413103600000003 от 24.12.2010 г. на ЗД "Български Имоти" АД,  гр. София

* При необходимост, „ОНИКС ТУР” си запазва правото да променя цените и  условията на предложената оферта.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Въведете кода изписан на изображението